ÎNCEPE ANVELOPAREA BLOCURILOR DIN CARTIERUL POLICLINICĂ

ÎNCEPE ANVELOPAREA BLOCURILOR DIN CARTIERUL POLICLINICĂ

Lucrările de anvelopare a blocurilor din cartierul Policlinica vor începe de luni, 3 august 2015, când primele 5 blocuri din ansamblul 1 vor intra în reabilitare termică . Este un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional şi este primul proiect de acest gen pe care il face Primăria Giurgiu pe POR. Valoarea acestui proiect care cuprinde 5 blocuri în prima etapa, ansamblul 1 , se ridică la aproape 2 mil de lei.
Documentaţiile pentru anvelopare au fost depuse de administratorii mai multor blocuri din acest cartier , însă în prima etapă care trebuie finalizată până la finele acestui an, 31 decembrie 2015, sunt cuprinse 9 blocuri . Primele blocuri ce vor fi reabilitate termic sunt A5, 32, U2, U30, F40.
În etapa a doua care va demara peste circa 10 zile vor fi incluse blocurile : R, T, S, C2. Constructorul asigură municipalitatea şi locuitorii acestei zone că nu va fi nici o problemă în ceea ce priveşte termenul de execuţie al lucrărilor.
Avantajele acestei investiţii sunt în primul rând din punct de vedere termic , primele efecte se vor vedea în sezonul rece , când specialiştii estimează că ca se va reduce consumul de energie termică cu 40 % , lucru care se va refelecta în facturile proprietarilor. Se anvelopeaza extern cu polistiren , este schimbată tâmplăria de lemn cu cea de termopan , iar la terasa blocului se face hidro-termo-izolaţie. O dată începute lucrările , Primăria se va ocupa de amenajarea peisagistică a zonei Policlinică .
“Eu sunt ferm convins că după ce vor vedea cum arată blocurile anvelopate şi ceilalţi îşi vor dori , în plus vorbim despre aspectul estetic al zonei , care va fi altul , despre confort , dar mai ales de faptul că vor avea certificatul de performanţă energetică, necesar pentru tranzacţionarea acestor apartamente “ – a declarat primarul Nicolae Barbu .
Municipalitatea îi asigură pe locuitorii oraşului Giurgiu că nu se va opri doar la acest cartier . În acest moment , sunt în faza de lucru peste 30-40 de blocuri care au deja documentaţia depusă. În lunile septembrie – octombrie aceste dosare vor fi adaptate la prevederile impuse de noul program de finanţare 2014-2020. Pe măsură ce documentaţiile vor fi completate , vor începe şi lucrările, astfel se va merge secvenţial pentru că este mai usor şi mai simplu .
“Oamenii nu vor plăti partea lor imediat . În hotărâre de Consiliu Local se va aproba metodologia de plată în termen de 5-7 ani , în funcţie de venituri . Noi avem sursele financiare să susţinem cu 40% finanţarea pentru finalizarea acestor blocuri, iar ulterior giurgiuvenii în termen de 5-7 ani vor plăti nu sume foarte mari, câteva sute de lei pe an. În plus există avantajul că se va reduce consumul de energie termică şi electrică. Este un lucru benefic şi în următoarea perioadă se va vedea o altă abordare a cetăţenilor oraşului vis-a-vis de această iniţiativă”- a mai spus edilul şef, Nicolae Barbu .

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul FÂNTÂNA ARTEZIANĂ DIN PARCUL MIHAI VITEAZU VA FI PUSĂ ÎN FUNCŢIUNE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.